ZELFVERDEDIGING EN WEERBAARHEID VOOR VROUWEN
Vrouwen hebben vaak het beeld dat krav maga niet voor hun is, te hard en gewelddadig.

Wanneer je filmpjes gaat bekijken op youtube, kunnen we begrijpen dat mensen dit beeld krijgen. Wat men daar ziet, is vaak geen krav maga en als het dat wel is, zijn het high level studenten of instructeurs die even aan de wereld willen laten zien hoe goed ze zijn, daarmee veel mensen onbedoeld krav maga schuw maken.

Het vrouwen-programma draagt dan ook niet de naam krav maga maar Stay Away. De training is aangepast aan de doelgroep maar lijkt in veel opzichten toch op het krav maga uit de reguliere trainingen. De deelnemers moeten in zeer korte tijd weerbaar worden en derhalve is het programma eenvoudig maar doeltreffend.

Nadat vrouwen deze trainingen gevolgd hebben zijn ze niet meer hetzelfde als voorheen.

Vrouwen hebben vaak te maken met andere vormen van “geweld” dan mannen. Intimidatie, seksueel georienteerde vormen van belagen, handtastelijkheden, opmerkingen, het constant opzoeken van grenzen. Het niet aangeven van grenzen en het niet opkomen voor je eigen waardigheid brengt veel vrouwen in de problemen. Een opdringerige kerel moet je behandelen als een 5 jarige. Een duidelijk “NEE” in combinatie met een overtuigende houding en blik kan vaak al genoeg zijn en geeft een grens aan. Voor de hardnekkige individuen hebben we andere oplossingen…

Zelfredzaamheid = verbale kracht + fysieke kracht + mentale kracht + technieken

Veel vrouwen zijn bang om alleen over straat te lopen. Vooral in het donker. Veel vrouwen vinden het ook moeilijk om directief te zijn wanneer iemand ze lastig valt. Of zijn terughoudend in het aangeven van grenzen. Thuis, op straat of op het werk. Allemaal situaties die zorgen voor een onveilig gevoel en ontkrachting van zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid en zelfredzaamheid.

Het Stay Away programma heeft als doel en resultaat je als deelnemer weer sterker, weerbaarder en zelfverzekerder te laten voelen. Door het programma te volgen, leer je duidelijk grenzen aan te geven, jezelf fysiek te verdedigen en jezelf in een conflict onder controle te krijgen en te houden.

Je ervaart hoe het voelt om ‘in control’ te zijn, omdat je weet wat je moet doen. En wanneer je weet wat je moet doen en dat je het kan, sta je automatisch sterker in je schoenen.

Wanneer jij sterker in je schoenen staan, zal je merken dat je op een andere manier naar je omgeving kijkt. Je straalt die zelfverzekerdheid uit, waardoor mensen ook op een andere manier naar jou gaan kijken.

 

 

 

HET MENTALE ASPECT

We besteden we ook aandacht aan mentaliteit: hoe sta je Sterk in je Schoenen? Hoe zorg je ervoor dat jij zo zelfverzekerd over komt dat een aanvaller je niet eens dúrft aan te vallen?

HET VERBALE ASPECT

Geweld is niet fijn. Het laatste wat je wilt, is vechten. Laat staan vechten met iemand die groter en sterker is dan jij. Daarom besteden we aandacht aan ‘conflictbeheersing’. Oftewel: we leren je hoe je met praten nare situaties kunt oplossen en voorkomen en hoe je verbaal je grenzen kunt geven.

HET FYSIEKE ASPECT

Toch kan een situatie altijd misgaan. We willen graag dat jij jezelf kunt verdedigen tegen alle aanvallen. Daarom leren we je ook Krav Maga, het meest realistische en best geteste zelfverdedigingssysteem ter wereld.

Krav Maga werkt ongeacht de grootte en gewicht van de gebruiker, waardoor het een perfect systeem is voor vrouwen van alle leeftijden. Je leert je verdedigen tegen de meest voorkomende aanvallen op straat. Wat moet je doen als iemand je wurgt? Vastgrijpt? Te dicht bij je gaat zitten? Of zomaar een kus geeft?