Testimonials

Lees hieronder wat klanten over ons zeggen. Het is slechts een greep uit de 700+ mensen die wij de afgelopen 6 jaar hebben mogen begeleiden. Wij bedanken alle leden voor hun oprechte feedback over onze trainers en trainingsmethodes.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Jamie Roos Enschede

Ik doe sinds november 2015 de krav maga in Enschede. Voor dat ik bij xcellent begon, was ik iemand die een hekel had aan sport en dit ook aangaf voor ik naar de sport ging en als ik weer terug kwam en groepslessen hield ik vaak niet langer vol dan 2 maanden. Nu train ik meerdere keren in de week en kom ik happy weer thuis. In het jaar dat ik hier heb getraind ben ik enorm gegroeid als persoon, heb ik geweldige mensen ontmoet en heb ik mijn grenzen verlegd. Ik ben mezelf tegengekomen en ben ontzettend blij dat met Michael als trainer die me met zijn motiverende gesprekken opvangt en pusht om verder te gaan. Dankzij Michael en de sfeer die in de lessen hangt durf en kan ik mezelf zijn tijdens de training en kom ik iedere keer met veel plezier naar de training. Ik kan iedereen aanraden om te starten met sporten bij xcellent!

René van der Hoff Deventer

Na ruim 2 jaar lid te zijn van een sportschool begint vaak de sleur erin te komen. Je kent de trainers, hun programma's en daarbij behorende grapjes; kortom wellicht tijd om weer eens wat anders te gaan doen.
Bij Xcellent in Deventer is voor mij het tegendeel bewezen. Door het enthousiasme, de professionaliteit en betrokkenheid van de leiding/trainers is het iedere training een feestje. Het is iedere keer een verrassing. De warming-up, de rek- en strekoefeningen of de basis - en de verdiepingsoefeningen zijn zeer gevarieerd en uitdagend van aard. Iedere keer leer je er iets bij, waardoor je nieuwsgierigheid geprikkeld blijft om de volgende keer er weer bij te zijn. Daarbij is de sfeer zowel 's ochtends en 's avonds grandioos. Er wordt met respect met elkaar omgegaan; beginners - en gevorderde sporters, vrouwen en mannen. Er zijn ook trainingen speciaal voor de youngsters. Het is een lust voor het oog hoe Michael omgaat met de jongelui en met wat voor een plezier de kids aan het sporten zijn.

Over enkele jaren zal ik met genoegen en vol vertrouwen mijn kleinzoon op woensdagmiddag naar Xcellent brengen. Hij leert dan de eerste beginselen van KravMaga. Persoonlijk hoop ik nog geruime tijd lid te zijn van deze Xcellente school.

Senta Boone Enschede

Ik doe sinds augustus 2015 Krav Maga en het is nog gaver dan ik had kunnen denken. Ik train voor het eerst in mijn leven met veel plezier meerdere keren per week. Naast dat ik me hierdoor zowel fysiek als mentaal beter voel, is het ook nog eens heel leuk! Michael en de andere trainers motiveren en inspireren en weten je steeds je grenzen te laten verleggen. Naast alle normale lessen, krijg je ook veel (zowel gratis als voor een klein bedrag) seminars en extra thema trainingen aangeboden. Echt een top Xcellent familie waar ik nog lang bij wil horen!

Vanessa Debets - Sumakud Deventer
Wat sporten betreft, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Een vecht-/verdedigingssport spookte al lang door mijn hoofd, maar ik had nooit de stap genomen. Totdat een collega er ook over sprak en wij samen op zoek gingen naar ‘iets’ wat bij ons zou passen. Na wat speurwerk op internet, kwamen wij in september ’15 terecht bij Xcellent. De verdedigingstechniek krav maga sprak ons, en ondertussen nog een collega, gelijk aan! Zoals misschien vele (vrouwen), waren ook wij doodnerveus voor de eerste proefles. Maar we werden vriendelijk welkom geheten door Michael en door de kravisten werden we gelijk opgenomen in de groep. Van 1x in de week sporten, ben ik binnen een half jaar naar 2x sporten gegaan. Maar met het eerste examen in zicht en hoe meer ik oppikte van de lessen, hoe fanatieker en gemotiveerder ik werd en bijna niet meer kon wachten totdat het weer zover was. En dus ben ik vlot daarna over gegaan naar onbeperkt sporten bij Xcellent. Door de krav lessen die ik volg bij Michael en Ruben, voel ik me sterker en ben ik ook sterker en fitter. Het geeft me uitdaging en voldoening, lichamelijk en geestelijk. Een mooie aanvulling voor mij als krav verslaafde 😉 en vrouw-zijnde, is de bag work-out van Ruben. Lekker los gaan op een bokszak of Ruben z’n pads en tegelijk spieren kweken, fitter worden en lekker veel calorieën verbranden. Het is maar een half uurtje, maar wat een voldaan gevoel heb je naderhand! Zeer blij en tevreden ben ik dus met de stap die ik, samen met mijn collega’s heb gemaakt. Xcellent heeft vertrouwen in je en geeft vertrouwen in jezelf, je lichaam en wat je kan (bereiken).
Dorien Oldenhuis Deventer

Hallo allemaal mijn naam is Dorien ik ben nu 24 jaar ik doe ongeveer 3 jaar aan krav maga.
Waarom ben ik begonnen met krav maga, omdat ik iets zocht met uitdaging.  Ik wist eerst niet wat Krav maga was tot dat ik een workshop heb mee gedaan. Ik merkte dat het uitdagend is en dat je verschillende dingen leert. De instructeurs zijn erg gezellig en ze nemen de tijd voor je. Ze zijn allemaal anders in het les geven. Ze hebben allemaal  hetzelfde doel. Ik was een beetje onzeker op straat, door de lessen ben ik een stuk zelfverzekerder geworden. Je probeert op de realiteit  te trainen voor wat er kan gebeuren, zo doende zoek je de grens en je gaat ze dan ook verleggen. Je ontmoet nieuwe mensen die met het zelfde doel er heen gaan, je hebt zo een 2e familie erbij.

Jasper Lindeboom Deventer

De afgelopen drie jaar ben ik enorm gegroeid. Ik heb meer zelfvertrouwen en meer zelfbeheersing ontwikkeld. Dat is een geweldig gevoel dat ik dankzij het beoefenen van Krav Maga heb mogen opbouwen. Natuurlijk heb ik mij hier hard voor ingezet. Maar, voor een groot deel heb ik dit toch ook te danken aan het Krav Maga team van Xcellent. De instructeurs geven ieder duidelijke en motiverende trainingen waarin veilig maar hard gewerkt wordt. Xcellent heeft duidelijke visie om je op te bouwen en je doelen helpen behalen. Een zeer aangename sfeer en uitstekende kwaliteit zijn daarbij absoluut toonzettend, Kida.

Arjan Bosch Hengelo

Een klein jaartje geleden kwam ik via een oud collega in aanraking met Krav Maga.  Na verschillende vechtsporten te hebben beoefend leek me dit een leuke uitdaging. Tijdens mijn eerste les werd ik gelijk goed en spontaan ontvangen door de "gevorderde" kravisten. De instructeur, Michael, gaf aan dat er niet gepusht wordt. Hou je het niet vol dan stop je even. Niets moet. Een heerlijk gevoel aangezien mijn conditie wel wat verminderd was. Nu na een jaar, in een groep van leuke sportieve mede kravisten, heb ik mijn eerste level gehaald. En ook niet geheel onbelangrijk: mijn conditie is vele malen beter geworden.

Een echte aanrader dus, Kida.

Miranda van der Meij Deventer

Dankzij xcellent personal training voel ik me stukken beter, fitter, vrolijker en gewoon lekker in mijn vel. Ik kan het iedereen aanraden mocht je nog twijfels hebben gewoon een keer proberen.