Na de zomervakantie van 2016 ben ik in Enschede begonnen met de zelfverdedegings sport Krav Maga bij Protect & Defend. Ik wilde nog fitter worden en fit blijven, dat is gelukt de afgelopen 2 jaar. De trainingen zijn vrij pittig maar goed te doen. Zelf ben ik bijna 60 en denk dat dit goed vol te houden is.

De prettige sfeer, de sportiviteit en de behulpzaamheid van de deelnemers geven je een welkom gevoel. De trainers zijn goed en grondig geschoold in deze tak van sport en de lessen zijn afwisselend. Ik heb al in een trein getraind, op een donker schoolplein en er is ook een keer in een stadsbus geoefend. Je leert en gaat er je grenzen verleggen, je krijgt meer zelfvertrouwen en je word trots op je zelf, je doet het toch maar even.

Verder worden er regelmatig seminars gehouden, bescherm je familie, law enforcement, multiple attackers, enz. Verder kan je ook trainen voor levels waar je een examen voor kunt afleggen. Daarin word je goed begeleid met evt. extra lessen.

Kortom een zeer gedreven en gemotiveerd team van instructeurs waarvoor niks te veel is en die bij mij hoog in aanzien staan. Dus in de benen, Krav Maga is een avontuur

Frans van der Burg