Overheidsinstanties

Politie, defensie, zorginstellingen, penitentiaire instellingen, scholen en onderwijsinstellingen, lees verder…

Krav maga is van oorsprong een militair systeem bedoelt om militairen in een zo kort mogelijke tijd op een zo effectief mogelijke manier gevechts klaar te krijgen.

Het succes van Krav maga als zelfverdediging systeem van de Israëlische strijdkrachten bleef niet onopgemerkt, voornamelijk ook door de unieke fysieke en psychologische trainingsmethodieken. Er bleek ook vanuit de politie, defensie, instellingen en veiligheidsdiensten een grote vraag te zijn naar een systeem als Krav Maga.

 Protect & Defend biedt:
  • RTGB cursussen en bijscholing
  • Maatwerk voor de veiligheidsector
  • Maatwerk voor de zorgsector
  • Maatwerk voor scholen en onderwijs

Nu pretenderen wij niet dat Krav Maga HET antwoordt is op alle problemen die je op straat te verwerken krijgt, maar we geloven dat als er met open vizier gekeken wordt naar wat wij te bieden hebben er tools uit gehaald kunnen worden die de veiligheid van de beambte zullen vergroten. Wij hopen dat U als diender of politieorganisatie niet in contact komt met een van de vele beunhazen die als paddenstoelen uit de grond schieten, hopend een graantje mee te pikken van het succes verhaal van Krav Maga. Dit is in het verleden nogal eens gebeurd hetgeen het Krav Maga imago veel schade heeft toegebracht.

Elke organisatie roept dat zij de grootste en de beste zijn, maar hoe bepaal je dat? IKMF is als enige krav maga organisatie officieel partner van de Israëlische overheid verantwoordelijk voor trainingen van alle elite eenheden van politie, veiligheidsdiensten en defensie. Niet af en toe een seminar waarmee veel kleinere organisaties opscheppen, maar structureel in contracten met de overheid, ook in het buitenland. Dit maakt wat de IKMF onderscheidt van alle anderen en waardoor u weet met de enige echte organisatie te maken te hebben. Overheids instanties kunnen dit via de Israëlische ambassade bevestigd krijgen. IKMF heeft de laatste jaren een enorme voorsprong genomen op andere organisaties door zich te richten op realisme en kwaliteit middels aantrekken van specialisten uit de overheid.

Heeft u interesse in één van onze bovenstaande diensten, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

We helpen u graag op weg.

RTGB

Bent u werkzaam als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) met politiebevoegdheden, inclusief geweldsbevoegdheid? Dan bent u verplicht om jaarlijks de training RTGB Geweldsbeheersing te volgen. 

Onderwerpen
Deze opleiding duurt vijf dagen en omvat de volgende thema’s:

  • Theorie geweldsbeheersing
  • Aanhoudings- en zelfverdedigingstechnieken (training)
  • Opbrengtechnieken
  • Bevrijdingstechnieken
  • Gebruik van geweldsmiddelen (per categorie)

Insteek/benadering
Tijdens de training RTGB Geweldsbeheersing ligt de nadruk niet alleen op de feitelijke aanhoudings- en zelfverdedigingsvaardigheden, maar ook op communicatie, benadering en geweldsbeheersing. Hoe gaat u een situatie in, hoe borgt u de veiligheid en voorkomt u escalatie?

Jason van der Zeeuw, één van onze teamleden en instructeurs is gediplomeerd RTGB docent.

 

Onderwijsinstellingen

Kids Krav Maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor kinderen, omdat de focus op de praktijk ligt. Deze methode is gebaseerd op jaren van wereldwijde ervaring op grote schaal en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen. Een kind dat weerbaar is, is uiteindelijk beter in staat om zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verbaal en fysiek verdedigen en durft een eigen mening te hebben. In de lessen leren kinderen spelenderwijs hoe ze zich zowel verbaal als fysiek kunnen verdedigen, zich assertief opstellen en met voldoende zelfvertrouwen zich staande kunnen houden in de huidige samenleving. Ook in andere situaties waarin kinderen terecht kunnen komen, zoals bijvoorbeeld vreemden die hen aanspreken, een volwassene die hen vastpakt, veiligheid in de vuurwerkperiode, hoe te handelen bij brand e.d., vinden wij het belangrijk dat een kind weet wat de mogelijkheden zijn om hier effectief mee om te gaan, dus dergelijke situaties komen ook uitgebreid aan bod in de lessen.

Schuiven naar boven