Jeugd

Een veiliger gevoel voor u en uw kind!

De wereld is niet altijd lief en gezellig. Vervelende of agressieve klasgenootjes, vreemden die je kind aanspreken, volwassenen die een kind kwaad willen doen. Dit zijn slechts enkele situaties waarbij jouw kind leert omgaan met anderen mensen. Maar ook calamiteiten zoals brand of hoe te reageren in een drukke mensenmassa... zijn soms best lastige situaties voor onze kinderen maar ook voor de ouder om ze dit juist bij te brengen.

In de lessen leren kinderen en tieners spelenderwijs hoe ze zich zowel verbaal als fysiek kunnen verdedigen, zich assertief opstellen en met voldoende zelfvertrouwen zich staande kunnen houden in de huidige samenleving. Discipline, respect en goede sociale vaardigheden zijn drie kernbegrippen van de lessen. Het beheersen van agressie, conflicten verbaal oplossen en respectvol met elkaar om te gaan, vormt een belangrijk deel van de lessen. Kinderen krijgen de benodigde tools aangereikt om adequaat te reageren in lastige situaties en door hen te laten ervaren dat zij successen hebben, zal het zelfvertrouwen van uw kind groeien.

 

De technieken die uw kind leert zijn variaties op de Krav Maga technieken voor volwassenen, echter zijn de Kids technieken speciaal aangepast aan de kracht en lichaamsbouw van kinderen.