Bedrijven

Professionele zelfverdediging/weerbaarheid.

Xcellent verzorgt maatwerk trainingen voor het bedrijfsleven.
In ons 3 jarige bestaan heeft Xcellent al vele workshops en trainingen gegeven voor bedrijven, instellingen en diverse scholen. De problemen of onderwerpen die spelen binnen een bedrijf zijn overal anders, daarom word er per geval training op maat geleverd.

Veel bedrijven krijgen te maken met verschillende vormen van agressie tegen personeel. Hieronder vallen bijvoorbeeld: zorg instellingen, gevangenissen, hulpverleners, taxichauffeurs, medewerkers van openbaar vervoer, artsen en verpleegkundigen, baliepersoneel, etc. Respect voor het uniform en begrip voor jouw medewerkers is soms ver te zoeken.

Elke vorm van agressie gaat niet in de koude kleren zitten en de kans is groot dat dit uiteindelijk tot klachten leidt bij uw personeel. Sociaal emotionele klachten maar ook fysieke klachten zoals vermoeidheid, concentratiestoornissen etc. Agressie op het werk leidt dan ook vaak tot een hoog ziekteverzuim. Het blijkt dat men vaak geen idee heeft hoe te handelen als de agressor niet reageert op de-escalerende pogingen.

Vaak schakelt het bedrijf trainingsbureaus in die vooral veel aandacht besteden aan conflicthantering en de-escalatie. Het zogenaamde A-B-C gedrag. Dit zijn prima trainingen en zeer leerzaam en nuttig. Blijft alleen nog het D gedrag over, fysieke bedreigingen of aanvallen.

Onze instructeurs zijn zelfverdediging experts. Er is aandacht voor houding, positionering, bewustwording, tactiek en er wordt gewerkt met technieken die gebaseerd zijn op natuurlijke reflexen en dus gemakkelijk toe te passen. Personeel is na het volgen van een trainingsprogramma zelfverzekerder en kan zich staande houden in conflict situaties, ook wanneer het fase ABC voorbij gaat. Door middel van een intake gesprek wordt gekeken waar de behoefte ligt van betreffend bedrijf of instelling en wordt een training van een of meerdere dagdelen voorbereid.

Wij kunnen zo nodig in samenwerking met een trainingsbureau het volledige pakket aanbieden.

Indien interesse stuur ons dan een email en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Indien gewenst komen wij op locatie om de zaken van dichtbij zelf te zien zodat wij een goed beeld krijgen van de setting en de problematiek.