Nieuwe examen eisen IKMF

EXAMENS

Jouw instructeur bepaalt of jij klaar bent voor een leveltest. De beste en meest realistische tijd die men nodig heeft om te kunnen testen is 9 tot 18 maanden bij 2x per week trainen.

Iedereen traint op eigen niveau en kunnen en daarom kan niet iedereen binnen dezelfde gestelde tijd op gewenst niveau zitten. De instructeur kent de geschiedenis, de groei en ontwikkeling van de student. Hij bereidt jou voor op het vermijden van conflict en indien onvermijdelijk, het snel beindigen van het conflict in jouw voordeel. Het curriculum is een rode draad en een middel om te testen. Krav maga is veel breder en veel meer dan het curriculum. Train al je technieken over links en over rechts, zittend, liggend staand, vanuit verschillende richtingen, etc. Het is dan ook onmogelijk dat iemand binnen enige gestelde tijd klaar is met zijn/haar echte level.

Iedereen die in een IKMF club traint en IKMF krav maga leert wordt lid van de IKMF-NL, of je nu gaat testen of niet.

Jouw instructeur meldt je aan voor een leveltest. Vanuit de aministratie van de IKMF wordt bekeken of en wanneer je een leveltest kunt doen. We kijken naar de minimale tijd tussen de levels.

Dat geldt ook voor level 1. Voor ikmf geldt de datum dat je bent ingeschreven bij de bond als jouw startdatum en niet de datum dat je bij je club bent gestart, deze behoren n.l. min of meer identiek te zijn. We geven mensen echter 6 weken de tijd om zich in te schrijven zodat ze rustig kunnen beslissen of ze verder gaan met krav maga. Het te laat inschrijven kan dus resulteren in dat je voor de IKMF onvoldoende trainingstijd hebt en niet op kunt gaan voor je level test. We houden rekening met die 6 weken bedenktijd. Op het moment van je leveltest P1 ben je dus minimaal 11 weken lid van de IKMF.

Schrijf je dus meteen in bij aanvang van je clublidmaatschap!